Teosehdotus Alku voitti Jyväskylän Äijälänrannan Rantaraitin taidekilpailun. Alku toteutetaan Jyväsjärven rantaan

 

Jyväskylän kaupunki järjesti kutsukilpailun jolla etsittiin teosta Jyväskylän Äijälänrannan uudelle asuinalueelle osaksi Jyväsjärven kiertävää rantaraittia. Kilpailuehdotukset pyydettiin Anu Kiiskiseltä, Anni Rapinojalta ja Elisa Lientolalta.

Jury valitsi voittajaksi Lientolan teosehdotuksen Alku, joka myös toteutetaan vuoden 2014 kevääseen mennessä. Teoksen materiaalina on säänkestävä cor-ten teräs, joka suojaa itsensä nopeasti kauniilla ruostepinnalla ja kestää aikaa hyvin, sekä tiilimurske. Teoksen teräsosa on kooltaan noin 240x640x240cm.

“Alku
Teoksen lähtökohtana on Karjalanneidon kukinto jonka muotoihin ja materiaaliin kytkeytyy Äijälänrannan pakallishistoria uudestisyntymisineen; menneen ajan rakenteet, tiiliteollisuus ja puutarhat, alueen ohi kulkeva junarata. Karjalanneito on kaikille tuttu perinteinen kesäkukka, ei hyötykasvi, merkki tarpeesta kauneuteen, myös silloin kun ajat ovat olleet kovemmat. Nupuillaan tai kuihtuneena, aina alkamassa uuden kierron, luonnon loihtimia outoja muotoja, poimuja, joille kaikille on tarkoitus.”

This entry was posted in Ajankohtaista and tagged , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.