Keskittymisharjoituksia 8.7. – 31.7.2011, Forum box

Elisa Lientola, Anni Henriksson, Santtu Koivu, Atte Uotila

Keskittymisharjoituksia

Avajaiset 7.7.2011 klo 17-19.

Arki on loppumaton palapeli. Joskus palat napsahtavat paikalleen kuin luonnostaan, elämä kantaa ja siihen voi luottaa. Välillä palaset hukkuvat kohtalon heittäessä kapuloita rattaisiin. Elämä livahtaa sormien välistä ja keskittyminen olennaiseen herpaantuu, on helpompi vilkuilla vain sivuille. Pakkokauhu lyö arjen pirstaleiseksi piirileikiksi ja hengitys salpautuu. Lopulta ei edes uskalla pysähtyä tunnustelemaan, vetämään henkeä, katsomaan sitä, mitä ei voi ymmärtää. Miksi minä? Miksi nyt? Mitä varten? Suunnan muuttaminen vaatii tietoista pinnistelyä. Maailma on täynnä sattumia, jossain piilee kuitenkin logiikka ja mieli.

Kiitokset Suomen Kulttuurirahastolle ja Taiteen keskustoimikunnalle

Biografiat:

Anni Henriksson (s. 1979 Helsingissä) valmistui Lahden Taideinstituutista 2005. Hän työskentelee ja asuu Lahdessa. Henrikssonin töitä on ollut esillä esimerkiksi Galleria G:ssä ja Taiteilijat 2010- vuosinäyttelyssä. Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa ja Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmassa. Henriksson sai vuonna 2011 Taiteen keskustoimikunnan näyttöapurahan, Hämeen Taidetoimikunnan työskentelyapurahan ja Paulon Säätiön apurahan.

Santtu Koivu (s. 1980 Vehkalahdella) valmistui Lahden Taideinstituutista vuonna 2005. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Koivun videoita on ollut esillä eri puolella Suomea, Irlannissa, Saksassa ja Kreikassa. Koivun video “Iris” voitti International Panorama of Independent Filmmakers -festivaalin kansainvälisen sarjan Best video art-palkinnon vuonna 2009. (Patras City, Kreikka) Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa ja Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmassa.

Kuvanveistäjä Elisa Lientola (s 1979 Jyväskylässä) valmistui Lahden Taideinstituutista 2007. Hän työskentelee ja asuu Lahdessa kahden tyttärensä kanssa. Tänä vuonna Lientola työskentelee Kordelinin säätiön apurahan ja Taiteen keskustoimikunnan näyttöapurahan turvin. Opetustyötä Lientola tekee nuorten parissa Koulutuskeskus Salpauksessa taideaineiden tuntiopettajana. 2010 teoksia on ollut  esillä galleria Muussa Helsingissä, galleria Beckerissä Jyväskylässä sekä Pikku-Vesijärvessä Lahdessa Hämeen aluenäyttelyn yhteydessä.

Atte Uotila (s. 1980 Uudessakaupungissa) valmistui Lahden Taideinstituutista 2005 ja Lahden Muotoiluinstituutista 2007. Uotila asuu ja työskentelee Kaarinassa. Uotilan töitä on ollut esillä esimerkiksi MUU Galleriassa, Nuoret 2009 ja Taiteilijat 2008 -näyttelyissä sekä XIII Mäntän kuvataideviikoilla.

Avajaiskutsu

Näyttelystä Forum Boxin sivuilla


FORUM BOX
Ruoholahdenranta 3a, 00180 Helsinki
+358 (0)9 6855 0080
info()forumbox.fi

Aukioloajat
tiistai-perjantai 11-17 | lauantai-sunnuntai 12-16 | maanantaisin suljettu

This entry was posted in Ajankohtaista, Näyttely. Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.