Kuvataidekesä 2015

Kesäälä mukana:

Masters of Saimaa ´15 Saimian YAMK-ryhmän opinnäytetyönäyttelyssä Kaapelitehtaan Puristamossa Helsingissä 20.5-31.5.

 

Sysmässä Pinxinmäen kesänäyttelyssä 7.6-15.8.2015

http://www.pinxinmaki.fi

“Näyttely esittää kattauksen suomalaista nykykuvataidetta kauniissa Sysmän suvimiljöössä.

Sysmän Suvi-Pinx (1970-2007) oli Suomen toiseksi vanhin kuvataiteen kesänäyttelypaikka, ja yksi merkittävimmistä suomalaisen nykytaiteen kesäkulttuuritapahtumista. Suvi-Pinxin toiminta päättyi vuonna 2007, mutta nyt toiminta Pinxinmäellä viritetään uuteen alkuun.

Kesän 2015 näyttely käsittelee viitteellisesti jälleensyntymistä. Uuden syntymisen lähtökohdat ja alulle panevat voimat saattavat löytyä haaveista ja unelmista, tai pakotteista ja rajallisuudesta. Mikään ei ole ikuista, ja muutos vaatii myös jostain vanhasta luopumista. On uskallettava laskea irti, päästää käsistään ja haudata. Siitä syntyy vapaus muuttua. Elämä ja sen ilmiöt ovat jatkuvaa kiertoa kuoren alla piilevästä odotuksesta hapuilevaan versoiluun, kasvamista, kurottautumista nupulleen, kukkia sykähdyttävän kaunis hetki, kypsyä ja lopulta taas aina lakastua, pudotellen ympärilleen uusia mahdollisuuksien siemeniä.
Nyt, antaa metamorfoosin tapahtua ja elämän puhjeta uuteen kukkaloistoon. Samsara.

Näyttely kootaan kutsumalla mukaan taiteentekijöitä, keiden teoksista on löydettävissä mielenkiintoisia yhtymiä kesän näyttelyteemaan sopien. Kutsuttavien taiteilijoiden valinnoista ja näyttelyn kokoamisesta vastaa näyttelyn kuraattori Kati Joki.

Kesän taiteilijat ovat:

Maija Helasvuo
Kaarina Kaikkonen
Anu Halmesmaa
Susanna Autio
Lotta Mattila
Anna Rikkinen
Karoliina Paappa
Komugi Ando
Elisa Lientola
Marja Eerola
Tiia Matikainen
Klaus Kopu

Näyttely on avoinna yleisölle 7.6. – 15.8.2015
ma – su 12 – 18

Pinxinmäki sijaitsee Sysmän Suopellossa, kauniissa Päijänteen rantamiljöössä, noin 90 km Lahdesta ja 190 km Helsingistä pohjoiseen ja noin 115 km Jyväskylästä etelään. Paikalle pääsee vaikka vesireittejäkin, suoraan vierasvenelaituriin. Pinxinmäellä toimii paikallisia raaka-aineita ja sesonkiherkkuja hyödyntävä A-oikeuksin varusteltu ravintola, hemmotteluhoitoja tarjoileva sauna ja putiikkeja. Kesän aikana alueella tullaan järjestämään erilaista ohjelmaa ja tapahtumia. Pihapiiristä löytyy myös majoituspalvelua ja retkeilypalveluita esimerkiksi hevosin ja meloen.”

 

Taidekeskus Antares 4.-30.8.2015 Karonkka

http://www.galleriaantares.fi

This entry was posted in Ajankohtaista and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.